معرفی پارک های فناوری

تصویر ذهنی شما در بازاریابی و فروش
۱۳۸۷-۰۴-۰۸
مبادله
۱۳۸۷-۱۰-۰۸

معرفی پارک های فناوری

تعریف پارک فناوری

طبق تعریف IASP ( انجمن بین المللی پارک ها ) ، یک پارک علمی ، سازمانی است که به وسیله متخصصان حرفه ای مدیریت می شود و هدف اصلی آن افزایش ثروت در جامعه از طریق ارتقای فرهنگ نوآوری و رقابت در میان شرکت های حاضر در پارک و موسسات متکی بر علم و دانش است. به منظور دستیابی به این هدف یک پارک علمی ، جریان دانش و فناوری را در میان دانشگاه ها ، موسسات تحقیق و توسعه ، شرکت های خصوصی و بازار ، به حرکت انداخته و مدیریت می کند و رشد شرکت های متکی بر نوآوری را از طریق مراکز رشد و فرآیندهای زایشی تسهیل می کند.

خدمات پارک های علمی و فناوری

پارک ها و شهرک های علمی و فناوری به اقتضای ماهیت خودسرویس های ممتازی را ارائه می دهند که اهم آن ها عبارتست از : اطلاع رسانی مفید به صورت مدرن با کمک بانک های اطلاعاتی ، برگزاری سمینار و کنفرانس های بسیار تخصصی و کارآمد ، آموزش دوره های کاربردی و تخصصی ، ایجاد رابطه میان دانشگاه و صنعت و . . .
پارک فناوری از هر جهت مقوله‌ای مبهم و ناشناخته است که برای توصیف سطح متنوعی از فعالیتها جهت تحریک توسعه کارآفرینی شرکنهای کوچک و متوسط دانش محور در یک کشور بکار می‌رود. عبارت پارک فناوری حداقل ۱۶ مترادف دارد که رایجترین آنها پارک علمی، پارک تحقیقاتی و قطب فناوری هستند. زمینه‌های جدید در فعالیت پارکهای فناوری دائما در حال زیاد شدن هستند تا این پارکها از رقبای فراوان خود که حدود ۲۹۵ پارک فناوری در سراسر جهان هستند، متمایز شوند.

پارکهای فناوری از اوایل دهه ۵۰ میلادی در آمریکا ایجاد شدند و امروزه نیز دز سراسر جهان وجود دارند و تعدادشان روز به روز در حال افزایش است. در ابتدا مقوله پارک فناوری تعریف بسیار محدودی داشت که تمرکز اصلی آن بر مستغلات پارک بود، چه‌آنکه طبق این تعریف دانشگاهها نوعا مستغلات، فضاهای اداری یا تجهیزات تحقیقاتی را به واحدهای تجاری اجاره می دهند. گاهی اوقات این ترکیب به شهرکهای صنعتی یا محل تجمع شرکتها شباهت می‌یابد. امروزه این مقوله توسعه یافته است تا محدوده وسیعتری از فعالیتها شامل توسعه اقتصادی و انتقال فناوری را در بر گیرد.
اگرچه تعاریف گوناگونی در مورد پارک فناوری ارائه شده است، ولی تعریفی که ما در این مقاله آن را مد نظر قرار می‌دهیم، یک پارک فناوری را واحدی می داند که:

  1. با مؤسسات آموزشی و پژوهشی در ارتباط است.

  1. زیرساختها و خدمات پشتیبانی، خصوصا مستغلات و فضاهای اداری را برای واحدهای تجاری فراهم می نماید.

  1. وظیفه انتقال فناوری را بر عهده دارد.

  1. وظیفه توسعه فناوری را بر عهده دارد.

نکته قابل ذکر آنست که بهرحال همه پارکهای فناوری به همه این خصوصیات دست نمی‌یابند و برخی نیز ممکن است وظایفی اضافه بر آنچه ذکر شد نیز داشته باشند. آنگونه که انجمن بریتانیا در تعریف خود می‌آورد: مقوله پارک فناوری شامل محدوده وسیع و متنوعی از ابتکارات و نوآوریها می‌شود که این تنوع حتی در داخل یک پارک نیز وجود دارد. بنابراین امکان ارائه تعریفی محکم و فراگیر در این مورد وجود نخواهد داشت.به عنوان مثال، در سال ۱۹۹۳ در ایالات متحده آمریکا مساحت متوسط پارکهای فناوری ۲۰۰ هکتار بود با بیش از ۲۰۰ هزار فوت مربع ساختمان، ۱۲ شرکت عضو، ۳۰۰ نفر شاغل و ۲۵۰ هزار دلار بودجه عملیاتی. پارکهای خارج از ایالات متحده عموما حجمی کوچکتر دارند و در  موقعیتهای بسیار متفاوتی قرار دارند؛ از یک فضای سبز وسیع در محیطی روستایی گرفته تا پارکهای عمودی در ساختمانهای بلند واقع در شهرهای بزرگ. امروزه، حدود ۲۵۰ پارک فناوری در انجمن بین‌المللی پارکهای علمی عضو هستند و ۲۹۵ پارک عضو انجمن پارکهای فناوری مرتبط با دانشگاه می‌باشند.

نامهای دیگر:

همانگونه که تعریف ثابتی برای پارک فناوری وجود ندارد، اصطلاح ثابتی نیز برای برای وظایفی که پارکهای فناوری انجام می‌دهند بکار نمی‌رود. اگرچه در ایالات متحده پارک فناوری، پارک تحقیقاتی یا پارک تحقیقات فناوری بکار می‌رود، اصطلاح پارک علمی در انگلستان و اروپا رایجتر است و عبارت قطب فناوری در فرانسه بسیار استفاده می‌شود. در زیر لیستی از اصطلاحاتی که مترادف با پارک فناوری بکار می‌روند،آمده است:

ü      پارک تجاری
ü      پارک رایانه‌ای
ü      پارک فناوری پیشرفته
ü      پارک صنعتی
ü      مرکز نوآوری
ü      پارک تحقیق و توسعه
ü      پارک تحقیقاتی
ü      پارک تحقیقات و فناوریَ
ü      پارک علمی و فناوری
ü      شهرک علمی
ü      پارک علمی
ü      مرکز رشد فناوری
ü      قطب فناوری
ü    شهرک فناوری

هدف اصلی یک پارک فناوری اگرچه هر شهر یا کشوری ممکن است دلایل متفاوتی برای ایجاد پارکهای فناوری داشته باشد، ولی عموما هدف اولیه از تشکیل یک پارک فناوری افزایش تعداد شرکتهای کوچک و متوسط دانش محور که کارآفرین نیز هستند، می‌باشد تا در یک محیط اقتصادی به فعالیت بپردازند. از این شرکتها به عنوان پشتوانه بخش خصوصی برای کمک به تنوع اقتصادی  نام برده می‌شود.کشورهای در حال توسعه که تجربه چندانی در زمینه فناوری ندارند، ممکن است از پارکهای فناوری جهت جذب سرمایه‌گذاری خارجی برای ایجاد شغل و همچنین افزایش درآمدهای مالیاتی استفاده نمایند

… جایگاه پارک های علمی و فن آوری پارکهای علمی و فن آوری به عنوان یکی از نهادهای اجتماعی و حلقه ای از زنجیره توسعه اقتصادی مبتنی بر فن آوری، در دهه ۱۹۸۰ شکل گرفتند. ازجمله اهداف ایجاد پارکهای فن آوری، افزایش نوآوری تکنولوژیک، توسعه اقتصادی و اشتغال‌زایی متخصصین است و بسیاری از سیاست گذاران از پارکهای فن آوری به عنوان بخشی از یک راهبرد اندیشمند و هماهنگ برای توسعه ملی یا منطقه ای نام می‌برند. از طرف دیگر پارکهای فن آوری به عنوان ابزار جلب شرکتهای مبتنی بر فن آوری پیشرفته در سطح بین‌المللی شناخته می‌شوند و علاوه برآن محملی برای جذب متخصصین و دانشمندان و توسعه فعالیت کارآفرینان می‌باشند. امروزه بیش از ۸۰۰ پارک علمی و فن آوری در بیش از ۵۵ کشور جهان ایجاد شده و بیش از این مقدار در حال ساخت است که نشان از توجه کشورها به این نهاد اجتماعی مهم دارد. همچنین شکل‌گیری و توسعه بسیاری از پدیده‌ های نوظهور تکنولوژیکی از درون این پارکها می‌باشد و دولتها می‌کوشند با ایجاد محیطی مناسب، شرایط کار و فعالیت را برای شرکتهای کوچک و متوسط، و جذب شرکتهای بین‌المللی مبتنی بر فن آوری را فراهم نمایند. لذا نقش دولت به خصوص در کشورهایی همچون ایران، در توسعه و موفقیت این پارکها بسیار موثر و حیاتی می‌باشد

 نمونه کارت عضویت پارک فناوری بازاریابی ایران

استخدام

پارک فناوری بازاریابی ایران با مشارکت باشگاه بازاریابان ایران اقدام به استخدام افراد کارآمد و با مهارت در رشته های مختلف می کند.
متقاضیان می توانند با مراجعه به دفتر باشگاه بازاریان و پر نمودن فرم تعیین سطح، نام خود را به عنوان کارورز ثبت نمایند. پس از آن در صورت لزوم دوره های آموزشی را در غالب کارگاه های یکروزه دیده و به سازمان های کارفرما جهت کارورزی معرفی می شوند.
کارورزان طی ۱۱ ماه فعالیت در شرکت ها و سازمان های مختلف از مزایای بیمه و حقوق ( نصف میزان مشخص شده از طرف وزارت کار و امور اجتماعی ) بهره مند می شوند. پس از  طی مدت ۱۱ ماه بعنوان کارورز،کارفرمایان قرارداد کارمندی با ایشان منعقد می کنند و در غیر اینصورت می توانند به محل دیگری بعنوان کارورز معرفی شوند.

تفاوت پارک بازاریابی و باشگاه بازاریابان

پس از تشکیل پارک بازاریابی ایران و حمایت آن از طرف متخصصین امر ، استقبال عظیمی از دانشجویان و متقاضیان همکاری به عمل آمد. لیکن اعضاء و مشاوران اتاق فکر پارک طی جلسه ای تصمیم به تشکیل باشگاه بازاریابان ایران نمودند که طی آن افراد مستعد و علاقه مند را پرورش و ارتقاء داده تا بتوانند در فعالیت های پارک فناوری بازاریابی شرکت نمایند.
در نتیجه باشگاه بازاریابان جهت گردآوری و پرورش دانشجویان و علاقه مندان به مدیریت بازاریابی تشکیل گردید و آنچه در پارک بازاریابی صورت می پذیرد ،ارسال خبرنامه مدیریت بازاریابی ،سمینار و همایش های آموزشی و ارتقاء دهنده در زمینه مدیریت بازار ،مشاوره به شرکت های متقاضی همکاری ، پی گیری اخبار روز مدیریت بازاریابی ایران و جهان ،برگزاری تورهای آموزشی و عملی نمایشگاهی داخلی ،برگزاری تور تحقیقات بازار خارج از کشور ،توسعه و ارتقاء بازاریابان جوان و دانشجو ( در قالب باشگاه بازاریابان ایران ) ،مصاحبه با افراد موفق در بازاریابی و چاپ و نشر اطلس بازاریابی دو سالانه است که به کمک و پشتیبانی اعضای باشگاه بازاریابان ایران صورت می پذیرد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *