تبلیغات ابزاری قدرتمند است که با تاثیر بر عقیده و نگرش مخاطبان می تواند نتایج شگرفی به ارمغان آورد. اما چنانچه از این ابزار پرتوان سوءاستفاده شود ممکن است منافع مخاطبان و حتی صاحبان رسانه و شرکتهای تجاری را به خطر اندازد. بر این اساس برخی از نهادهای دولتی و سازمانهای ذینفع همواره پایش و نظارت بر فعالیتهای تبلیغاتی را در دستور کار داشته و هرجا که لازم باشد با وضع قوانین مرتبط، سعی در سامان دهی اینگونه فعالیتها دازند.
سه خبری که در ادامه آمده است نمونه ای از این تلاشها است که خواندن آن خالی از فایده نخواهد بود. لازم به توضیح است که وضع این قوانین باید کاملاً کارشناسی و به دور از افراط و تفریط باشد. به علاوه ضمانت اجرایی کافی نیز برای برخورد با متخلفان در نظر گرفته شود، در غیر اینصورت در کیفیت اینگونه فعالیتها تغییر چندانی مشاهده نخواهد شد
بازی در نقش پزشکان در تبلیغات تلویزیونی ممنوع !
چین بازی کردن نقش پزشک را برای هنرپیشهها در تبلیغات و برنامههای پزشکی رادیو و تلویزیونی ممنوع کرد. وزارت بهداشت چین این تصمیم را پس از آن گرفت که یک هنرپیشه حدودا پنجاه ساله در چهار برنامه تبلیغاتی مختلف برای دارو، خود را کارشناس پزشکی معرفی کرده بود. این ماجرا را روزنامه دولتی اخبار پکن افشا کرده است.
به نوشته شانگهای دیلی، یک کاربر اینترنتی نیز دست حدود دوازده کارشناس قلابی را رو کرد که دارومیفروختند و از اسامی به کار رفته در برنامههای تبلیغاتی در “شانگدونگ”، در شرق چین استفاده میکردند. کمی بعد بیمارستانها و دانشگاهها هر گونه ارتباط با این کارشناسان را رد کردند.
تبلیغات جایزه بانکی بیش از ۲۵ میلیون تومان ممنوع !
بالاترین سقف جایزه در بانک ها ۲۵میلیون تومان است و اگر تبلیغاتی مانند اعلام کردن طول و ارتفاع میزان اسکناس ها انجام می شود، صرفا تبلیغاتی است که به زودی ساماندهی می شود.
نماینده تام الاختیار دادستان کل کشور در امور قرعه کشی بانک ها در گفتگو با پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر، از ابطال قرعه کشی بانک ها در صورت مشاهد کوچک ترین تخلف خبر داد و گفت: هیئت نظارت برای دور جدید، تصمیماتی اتخاذ کرده که جلوی این قبیل مسائل را می گیرد، یعنی دیگر بانک ها حق ندارند بدون هماهنگی با هیئت نظارت نوع و میزان جوایز را تعیین کنند و تمام این مسائل باید در جلسه مقدماتی تعیین شود.
علیرضا پور احمد افزود: البته سال گذشته دولت و رئیس بانک مرکزی به بانک هایی که تبلیغات اینچنینی داشتند تذکر دادند ولی چون متاسفانه ضمانت اجرایی نداشت امسال مجددا در تبلیغات برخی بانک ها شاهد تکرار آن هستیم .
نماینده تام الاختیار دادستان کل کشور تصریح کرد: ما هم به اعتبار دستگاه قضا و حوزه هیئت نظارت تکلیفی برای برخورد با این گونه تبلیغات نداریم، بانک مرکزی ناظر این گونه مسائل است و باید با تخلفات برخورد کند، البته ما پیشنهاداتی در این خصوص داشتیم و در سیستم جدید جلوی این قبیل تبلیغات را می گیریم .
تبلیغات روی پیراهن تیم ملی ممنوع !
به گزارش خبرگزاری فارس، نیکلاس مینگات، رئیس روابط عمومی فیفا و مدیر کل دفتر ارتباطات بخش خبری فیفا در جام جهانی ۲۰۱۰ افریقای جنوبی در پاسخ به طرح برخی ابهامات در مورد قوانین شماره ۱۱،۱۴ و ۱۵ فیفا و تبصره های آن، در نامهای الکترونیکی چنین پاسخ داده است:
استفاده از تبلیغات روی پیراهن تحت هیچ شرایطی در بازی های ملی از هر نوعی که باشد، جایز نیست. فیفا این اجازه را نمی دهد. هیچ کدام از اعضای رسمی فیفا حق سرپیچی از این قوانین را ندارند.
درج آگهی تبلیغاتی در یک بازی ملی واقعا عجیب است چرا که برای فیفا دیدار ملی، دوستانه یا رسمی، تفاوتی نداشته و تحت هیچ شرایطی حک شدن آگهی جایز نیست. فیفا اجازه این کار را به هیچ عضوی از خود نمی دهد.
لازم به توضیح است که تیم ملی ایران در بازی دوستانه مقابل چین اقدام به تبلیغ یک شرکت تولید کننده مواد غذایی روی پیراهنهای بازیکنان نمود که حرف و حدیثهایی بسیاری به همراه داشت. چراکه بر اساس قوانین فیفا نمیتوان به اسم تیمملی فعالیتهای تبلیغاتی انجام داد و این مسئله در بازیهای تدارکاتی هم صادق است